Nu var det ett tag sedan, ni tror väl att jag tagit semester? Men icke sa Nicke, istället har det varit fullt ös med massa roliga grejer – och ny samarbeten!

En väldigt rolig sak hände i mitten av juni. Jag fick nämligen ett mail från ett av Sveriges stora utbildningsföretag, Tholin & Larsson. Jobbar man med skatt eller HR har man säkerligen hört talats om dem, eller gått på någon av deras utbildningar! De hade hört talas om mina lönekartläggningskurser och undrade om jag var intresserad av ett samarbete. Självklart är jag det! Så vi har nu avtalat om att jag ska hålla deras lönekartläggningskurser, från november i år och i vart fall under hela 2018. Hur kul är inte det, att de hört talas om mig? Jag gick som på små moln i flera veckor!

Ni vet väl att lönekartläggning ska göras av alla företag förresten – varje år! Lönekartläggning innebär att man ska kartlägga löneskillnader mellan män och kvinnor för lika och likvärdiga arbeten. Är man fler än 10 anställda ska man dokumentera kartläggningen och är man fler än 25 anställda ska man dokumentera hela sitt rutinarbete med arbete mot diskriminering. Tidigare räckte det att göra kartläggningen var tredje år men från 2017 så är det alltså varje år som gäller. Jag har under vintern och våren hållit flera utbildningar för medlemsföretag hos IKEM och jag har också fått uppdrag att bistå som konsult i att göra lönekartläggning på ett företag. Bästa kombinationen med både teoretisk och praktisk erfarenhet, och det är så roligt!

När jag skapar utbildningar är det stort fokus på praktiska verktyg. Man måste såklart gå igenom teori, men jag själv har erfarenhet av kurser som är riktigt bra, där man förstår och lär sig – men sedan när man kommer till kontoret så är frågan ändå “var ska jag börja”, eller hur implementerar/hanterar man det man lärt sig i sin egen verksamhet. På mina kurser i lönekartläggning lovar jag att ni går därifrån med en konkret plan som bara är att sätta igång med när ni kommer hem.

Vill ni läsa mer och kanske anmäla er till en kurs som jag håller i så hittar ni det här. Observera att i höst är det också en annan kursledare som håller i ett par pass, så vill ni säkra att ni får träffa mig så är det den 9 november i Göteborg och 15 november i Stockholm, sedan är det ett stort antal pass under våren både i Göteborg, Stockholm men också i Malmö. Vore kul att träffa er där!

Vi ses!