Då var det dags! Veckan som gick flyttade vi till ett nytt, eget kontor! Det kanske inte låter som mycket, men för mig och oss är det stort.

När jag var ensam i företaget så jobbade jag mestadels hemifrån, vilket passade mig bra då. Efterhand som verksamheten växte så fick jag dock lite väl många pärmar hemma, och jag ville ju anställa medarbetare så jag behövde ett riktigt kontor. I somras (2016) kom så tidpunkten där jag bestämde mig för att anställa (mer om det i ett annat inlägg) och i samband med det hittade jag också ett kontorshotell. Det var ett kort avtal där, sex månader, men det var bra för att testa vårt behov av plats och förvaring.

En fördel var att vi hade mycket folk runtomkring, det är trevligt att ha någon att luncha med, lite rörelse och lite gemensamma aktiviteter. En nackdel var att vi behöver mer plats än bara en sittplats – nog för att vi går mot ett digitalt samhälle men bokföringsreglerna ligger lite efter, så vi behöver fortfarande våra pärmar och bokhyllor.

När vårt avtal löpte ut letade jag nytt. Vi hade turen och hittade ett perfekt kontorsrum i ett lite mindre kontorshotell på Gotlandsgatan. Där får vi möjlighet att sätta upp och möblera vårt eget kontor, men har ändå några andra företag och människor nära.

För mig är det en milstolpe – ett eget kontor för mig och mina medarbetare! Så här såg det ut när jag varit där i lördags förra veckan och satt upp de nya ikea-möblerna jag beställde (det är mycket ljusare när gardinerna är uppe). Vi hade också ett tredje skrivbord sedan tidigare som numera står på kortsidan, det är således tre arbetsplatser. Jag ska ta nya kort i veckan så jag kan visa hur det ser ut när vi fått in alla grejer!

Men visst är det fräckt, jag är superstolt över vårt alldeles egna kontor!