Detta är min andra sommar som egenföretagare på heltid, och jag märker att cykeln som företagare – i vart fall för mig – är mer lik skolan, dvs att året löper augusti till juni, snarare än kalenderår. Det beror nog delvis på att vi har en kraftig peak efter årsskiftet, med alla löneårsskiften och bokslut som ska göras, men också att sommaren är en lite lugnare period då jag har lite mer tid att titta på strategierna inför hösten, ta tag i idéer osv. Inte allt vårt jobb fungerar att göra i hängmattan men att fundera över framtiden och hur jag ska utveckla företaget och vårt erbjudande till kunderna lämpar sig ypperligt för sådana dagar!

Förra sommaren var fokus på att anställa, året hade gått över förväntan och jag hade fått in flera uppdrag, så när sommaren kom började jag fundera på rekrytering. En förmån är ju att många av våra kunder är företagare inom olika branscher, och jag kunde få enkelt få tips och råd från mitt nätverk om rekrytering. Efter sommaren föll det sig väl ut och min kollega Anette började i oktober.

Nu är det snart sommar igen, och jag ser tillbaka på en fantastisk säsong. Det var härligt att få en kollega men också lärorikt att få spegla mitt sätt att jobba och utveckla det från att vara ensam och ha koll på allt, till att dela och hitta synergier från olika erfarenheter (det ska jag skriva ett annat inlägg om). I mars anställde jag ytterligare en tjej, Sara, som är ekonomistudent och hjälper oss på deltid, så nu är vi tre personer och vi har därmed haft möjlighet att ta in ännu fler roliga kunder och uppdrag under vintern och våren.

Det har nu redan börjat puttra med nya tankar för den kommande säsongen. Mest troligt kommer det bli fråga om fler rekryteringar under hösten, men jag har också tankar på att och hur vi ska utöka vår service. Vi får se hur det landar under sommaren, men jag lovar att ni får vara med på resan!

Ha en härlig dag!