Jag älskar hösten! Förvisso kommer det lite tråkigare väder, men det gör också att det känns helt okej att sitta med jobb även under helgen. Själv har jag gjort ett antal koppar te, tänt några ljus och njutit med Excel både igår och idag – medan regnet smattrade mot rutan.

Nu reagerar ni säkert, vadå njutit med Excel – kan man ens göra det. Ja, faktiskt, och då kommer vi till varför jag främst gillar hösten, det är nämligen då idéer och tankar på nästa år börjar gro. De allra flesta av våra kunder har kalenderår som räkenskapsår och då är det dags nu att börja titta på det preliminära resultatet för året, hur ska vi optimera de sista månaderna, investeringar och annat för att nå våra mål och nå önskvärda siffror både resultat- och skattemässigt.

Framför allt är det också dags att lägga en budget för nästa år. Det är faktiskt bland det roligaste jag vet, att sätta mig med våra kunder, se över vilka mål och idéer man har och koka ner dem till konkreta siffror. Ska man spara pengar för en kommande investering, satsa på ökad omsättning och växa organiskt, göra en kapitalrunda för att få in pengar till vissa satsningar, oavsett vilket bör man få koll på siffrorna!

Många rycker på axlarna när jag pratar om budget, eller tycker det tar för mycket tid, men jag kan utan tvekan säga att de av våra kunder som jobbar strategiskt med budget och uppföljning också normalt når de mål de satt, och får ett bättre utfall över tid. Vill ni ha hjälp med att se över och skapa en budget som passar för er verksamhet och där ni steg för steg kan följa hur ni når årets mål är ni självklart välkomna att höra av er!

/Emma

PS. Tack alla som tipsade om redovisningsassistenter och som tipsade era bekanta och att höra av sig till mig. Vi har hittat en stjärna som jag snart kommer presentera närmare här. I min egen budget för nästa år ligger dock att ytterligare rekryteringar så vill du jobba med oss och har utbildning och erfarenhet inom redovisning/ekonomi så är du varmt välkommen med en spontan-ansökan!